Saltar apartados

Departament d'Humanitats Contemporànies

 Campus de San Vicent del Raspeig - Ap. 99 - 03080 Alacant | Tel. 965903431 | Fax. 965909320

NOTÍCIES I ACTES

14/09/2018
XIV Congrés de l'Associació d'Història Contemporània. Del segle XIX al XX. Tendències i debats

Entre el 20 i el 22 de setembre se celebrarà en la Seu Ciutat d'Alacant el XIV Congrés de l'Associació d'Història Contemporània. Del segle XIX al XX. Tendències i debats, organitzat per l'Àrea d'Història Contemporània, en el qual participaran més de 400 investigadors i investigadores

20/09/2018
Presentació de la web Guerra i Història Pública

Divendres que ve 21 de setembre a les 16 hores es presentarà la web Guerra i Història Pública el contingut de la qual és la Guerra de la Independència a la Comunitat Valenciana. Liderat des de la Universitat d'Alacant l'investigador principal és el professor Rafael Zurita, el projecte té com a principal objectiu crear una plataforma digital per a la transferència del coneixement sobre aquesta temàtica. Serà en el taller sobre "Història digital" dins del XIV Congrés de l'Associació d'Història Contemporània

21/09/2018
Inclusió de Passat i Memòria. Revista d'Història Contemporània en la base de dades ESCI (Emerging Sources Citation Index)

Passat i Memòria. Revista d'Història Contemporània ha sigut inclosa en la base de dades ESCI (Emerging Sources Citation Index).

14/09/2018
V HISPOME Seminari Internacional. "CIUTATS SOTA LES BOMBES. Memòria i Drets Humans: Dones en la rereguarda

Dijous 27 de setembre: Sala Mario Benedetti (edifici III Facultat de Filosofia i Lletres)
Divendres 28 de setembre: Sala d'Investigadors (segona planta Biblioteca Universitària)

Adreça: María Isabel Corbí Sáez i Isabel Marcillas Piquer
Certificat 20 hores de l'HISSE
Inscripció gratuïta: enviar un correu electrònic a dfint@ua.es, indicant el nom, cognoms i nombre de DNI, NIE...

Programa

Cartell

27/07/2018
Valentes

Les professores Alicia Mira i Mónica Moreno participaran en la sèrie documental Valentes que s'emetrà en À Punt Mitjana i que recupera la memòria de dones valencianes il·lustres i oblidades. Mónica Moreno analitzarà la figura de Matilde Pérez Mollà el pròxim 30 de juliol i Alicia Mira abordarà l'experiència de les Cigarreras d'Alacant el 3 de setembre.

Documental Matilde Pérez Mollà on line
Documental Les Cigarreras on line

19/07/2018
Excellentia Ex cathedra per a la Catedra Interuniversitària de Memòria Democràtica

La Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana dirigida pel Catedràtic de la Universitat d'Alacant José Miguel Santacreu Soler en 2017 amb seu en el Departament d'Humanitats Contemporànies ha obtingut el certificat acreditatiu de bona pràctica en la convocatòria de l'observatori “Excellentia Ex Cathedra” de la Universitat de València i ha estat seleccionada per a formar part del repositori de l'observatori Excellentia Ex cathedra.

 

14/06/2018
Lliure Memòria i justícia transicional a Europa i Amèrica Llatina

Els professors Roque Moreno Fonseret i Pedro Payá López han publicat el volum Memòria i justícia transicional a Europa i Amèrica Llatina. El llibre aborda l'estudi de diferents experiències de justícia transicional practicades des de 1945 fins a l'actualitat. S'estructura en dos grans blocs, el primer dedicat a Europa, en el qual s'analitzen els casos de França, Itàlia, Espanya i Portugal, representatius del que la historiografia ha considerat primera i segona ona de justícia transicional, derivades de la terrible experiència del feixisme durant el període d'entreguerres. Un segon bloc se centra en les experiències viscudes en els anys vuitanta i noranta a Llatinoamèrica durant la tercera ona de justícia transicional, amb els exemples d'Argentina, Xile, Nicaragua, El Salvador i Guatemala, a més de l'experiència colombiana en curs.

21/05/2018
Altres Gernikas: els morts que ningú va pintar

Divendres que ve, 25 de maig, el professor Pedro Payá participarà en el documental: Altres Gernikas: els morts que ningú va pintar Picasso que s'emetrà en La Sexta dins del programa La Sisena Columna, i en el qual s'investigaran bombardejos similars al de Guernica que van patir altres ciutats durant la Guerra Civil. Durango, Màlaga, Alacant o Alcanyís són aqueixos altres llocs que van patir els atacs, però que no tenen un quadre que els recorde.

Documental online

15/05/2018
Defensa de tesi doctoral

El pròxim 18 de juny de 2018 es realitzarà la defensa de la tesi doctoral de M. DOLORES JIMÉNEZ VALIENTE a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres a les 10 h. TÍTOL: "L'escola pictòrica de Tetuán: història, desenvolupament i empremta de l'art marroquí contemporani". DIRECTORS: Dr. D. José Miguel Santacreu Soler i Dr. D. José Antonio Martínez Prades

Departament d'Humanitats Contemporànies


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3431

Fax: (+34) 96 590 9320

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464