Saltar apartados

Departament d'Humanitats Contemporànies

 Campus de San Vicent del Raspeig - Ap. 99 - 03080 Alacant | Tel. 965903431 | Fax. 965909320

NOTÍCIES I ACTES

11/01/2019
PHI. Revista Internacional de Filosofia Contemporània i Filosofia de la Imatge Call for papers

L'Àrea de Filosofia del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant funda PHI. Revista internacional de Filosofia Contemporània i Filosofia de la Imatge amb l'objectiu de generar un nou espai per a la publicació de treballs de recerca en les diverses àrees que componen la Filosofia Contemporània i la Filosofia de la Imatge. Sense menyscabar de cap manera el seu interès per altres àrees (com la Filosofia del Cinema), la revista prestarà una especial atenció a la Filosofia de la Fotografia, disciplina emergent que manca actualment d'una plataforma estable de difusió de treballs en llengua castellana i de la qual PHI pretén convertir-se en publicació de referència. El termini d'enviament d'originals per a la seua avaluació per parells, acceptació i publicació finalitzarà el 3 de juny de 2019.

07/01/2019
Congrés internacional Monarchy and Modernity since 1500

Durant els pròxims dies 8 i 9 de gener, tindrà lloc en la Universitat de Cambridge el Congrés internacional Monarchy and Modernity since 1500 al que assistiran els i les següents membres el nostre departament: Rosa Ana Gutiérrez-Lloret i Alicia Victoria Mira Abad, amb la comunicació: La família del rei: els clarobscurs d'una ficció simbòlica en la monarquia Espanyola (1843-1931) Rafael Fernández Sirvent i Mónica Moreno Seco, amb la comunicació: Matrimonis reals per a una nació moderna. Gènere i legitimitat en Alfonso XII, María de les Mercès d'Orleans i María Cristina d'Habsburg (1875-1885). Esther Collado, amb la comuniación: Unió Liberal and Monarchy: Evolution and Conflicts in Nineteenth-Century Spain.
Més informació

14/12/2018
Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana 2018

La tesi doctoral de José Fernando Domene Verdú, %u201CLes festes de moros i cristians de Villena%u201D, dirigida pel catedràtic José Miguel Santacreu Soler i leida a l'abril de 2018, ha rebut el Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana 2018 de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

05/12/2018
La memòria democràtica a la Comunitat Valenciana. Estat de la qüestió

Editada per Esther Collado Fernández, Jonatan Poveda Jover i Juan-Boris Ruiz-Núñez, es presenta la primera obra de la col·lecció de la «Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana». Aquest volum multidisciplinari pretén la reflexió entorn dels temes relacionats amb la memòria democràtica, així com la divulgació i la transferència del coneixement sobre els esdeveniments històrics, socials, culturals i legals que van tenir lloc en el període comprès entre la proclamació de la II República Espanyola i l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Amb la seua publicació es pretén millorar la convivència amb el passat més recent i traumàtic des del tractament teòric del concepte de memòria, passant per les actuacions memorialistes de les associacions i les institucions públiques, i arribant fins a les formes de repressió desenvolupades pel franquisme.

05/12/2018
Seminari Marx vs Marxisme

El pròxim 17 de desembre a les 17.30 h. se celebrarà el Seminari Marx vs Marxisme a càrrec del professor Fernando M. Pérez Herranz. Temes: Polèmiques del socialisme, Els elements articuladores del marxisme (des de la perspectiva filosòfica). Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.  L'acte es durà a terme en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. 

Cartell

28/11/2018
Conferencia Alacantins en Mauthausen

Conferència- documental "Alacantins en Mauthausen"26/11/2018
Conferència Ètica per a Millenials. Llibertat i felicitat en temps de precarietat.

Dins del cicle Filosofia en obert II, activitat organitzada per l'Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, el dijous 13 de desembre s'impartirà la conferència Ètica per a Millenials. Llibertat i felicitat en temps de precarietat. a càrrec de  ª M José Guerra (Universitat de la Llacuna) l'acte se celebrarà en el MARQ (Museu Arqueològic d'Alacant) a les 19 h.

Cartel

26/11/2018
Conferència Ètica per a una democràcia real

Dins del cicle Filosofia en obert II, activitat organitzada per l'Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, dijous que ve 29 de novembre s'impartirà la conferència Ètica per a una democràcia real a càrrec d'Adela Cortina (Universitat de València). l'acte se celebrarà en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant a les 19 h.

Cartel

22/10/2018
Eleccions 2018

S'aprova en Consell de Departament de data 16 d'octubre de 2018 la convocatòria d'eleccions per a la renovació de la part electiva del Consell de Departament, el calendari electoral i els membres que formaran la Comissió Electoral.


Pàgina web

 

21/11/2018
Novetat bibliogràfica
L'editorial Paranimf acaba de publicar el llibre del professor Rafael Fernández Sirvent "Les grans revolucions: independència i llibertat. Claus per a una història comparada". En ell es presenten les grans revolucions liberals, reflexionant-se entorn dels conceptes de llibertat i independència, a través de la història comparada i transnacional.

Departament d'Humanitats Contemporànies


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3431

Fax: (+34) 96 590 9320

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464