Saltar apartados

Departament d'Humanitats Contemporànies

 Campus de San Vicent del Raspeig - Ap. 99 - 03080 Alacant | Tel. 965903431 | Fax. 965909320

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

18/01/2018
Presentació del lliure Violència i responsabilitat La repressió judicial franquista en l'àmbit local
Dimarts que ve 23 de gener a les 20 hores es realitzarà la presentació del llibre del professor Pedro Payá Violència i responsabilitat La repressió judicial franquista en l'àmbit local. L'acte se celebrarà en la Seu Universitària de la ciutat d'Alacant i comptarà amb la participació del catedràtic Roque Moreno

18/01/2018
Seminari Activistes i rebels. Gènere, compromís i trasgresión a Espanya

El pròxim díaa 28 de gener se celebrarà en l'Aula CS/S009 de l'Edifici de Ciències Socials el Seminari Activistes i rebels. Gènere, compromís i trasgresión a Espanya. En el participaran, entre unes altres, les professores Mónica Moreno, Alicia Mira i Elena Nájera

Cartel

Programa

16/01/2018
Guerra i Història pública: Una plataforma digital per a comprendre la guerra, educar en la pau i dinamitzar el turisme

El nostre Departament compta amb un nou projecte titulat Guerra i Història pública: Una plataforma digital per a comprendre la guerra, educar en la pau i dinamitzar el turisme. Rafael Zurita és el seu investigador principal. Es tracta d'un projecte de recerca per a grups consolidables concedit per la Generalitat Valenciana i que es desenvoluparà durant 2018 i 2019. Té com a principal objectiu el disseny i desenvolupament d'una web semàntica i d'una aplicació per a dispositiu mòbil que possibilite la creació d'una ruta de turisme d'història. Centrat en la història digital de la guerra de la Independència a la Comunitat Valenciana, el projecte pretén ser, a més, un eficaç mitjà per a la transferència del coneixement. El projecte, de caràcter interdisciplinari, està integrat per tres professors de la Universitat d'Alacant: Paz Such (Geografia Humana), Carlos Villagrá (Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial) i Rafael Zurita (Història Contemporània). A ells se sumen Pilar Hernando (Història del Dret, Universitat de València) i Alicia Laspra (Filologia Anglesa, Universitat d'Oviedo). I esperem la incorporació de Juan Ramón Moreno (Didàctica de les Ciències Socials, Universitat de Múrcia).

20/12/2017
Inclusió de Passat i Memòria. Revista d'Història Contemporània en Elsevier-Scopus
El Comitè d'Experts d'Elsevier-Scopus ha acceptat la inclusió de Passat i Memòria. Revista d'Història Contemporània en la seua base de dades.

13/12/2017
Projecte Diversitat Cultural. Cap a la participació del Poble Gitano en la recerca social.

El grup de recerca Diversitat Cultural, conformat per membres de l'Àrea d'Antropologia Social i de les associacions gitanes d'Alacant FAGA i Arakerando, ha obtingut mitjançant concurs públic nacional el projecte de recerca, associat a la Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d'Alacant: Diversitat cultural. Cap a la participació del Poble Gitano en la recerca social. La resolució del projecte és de data 23 de novembre de 2018, tindrà una durada d'11 mesos.

11/12/2017
Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana

La Real Acadèmia de Cultura Valenciana ha concedit el Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana 2017 a Alberto Cipollone Fernández per la seua tesi: Miguel Villar González (Sagunt 1913  Gandía 1996) i la seua aportació a la música de les festes de moros i cristians dirigida pel Catedràtic José Miguel. Santacreu Soler. Li lliuraran el premi el 13 de desembre de 2017 a les 19 hores en el Saló del Consolat del Mar de la Llotja de la Seda de València.

30/11/2017
conferencia Filosofia: encarnant l'emoció que la curiositat produeix

El pròxim dia 1 de desembre a les 19 hores s'impartirà en el Museu de la Universitat d'Alacant la conferencia Filosofia: encarnant l'emoció que la curiositat produeix a càrrec d'Amelia Valcárcel Catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UNED i membre del Consell d'Estat.

Cartell

28/11/2017
Espanya i Europa davant el repte independentista

La Càtedra Jean Monnet adscrita al departament organitza el cicle de conferències Espanya i Europa davant el repte independentista. Les conferències se celebraran entre el 12 de desembre i el 12 de gener

Més informació

27/11/2017
Seminari de primavera del grup Historia de les dones

La professora Mónica Moreno participarà en el Seminari de primavera del grup Historia de les dones de l'Institut d'Historiografia Julio Car Baroja amb la comunicació Eva Forest, sempre en els marges: comunista, feminista i abertzale. El Seminari se celebrarà en la Universitat Carlos III de Madrid entre el 30 de novembre i l'1 de desembre.

<a class="ventananueva" href="https://dhcon.ua.es/es/documentos/mujerespeligrosas.pdf" rel="ventananueva" title="

Departament d'Humanitats Contemporànies


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3431

Fax: (+34) 96 590 9320

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464