Saltar apartados

Departament d'Humanitats Contemporànies

 Campus de San Vicent del Raspeig - Ap. 99 - 03080 Alacant | Tel. 965903431 | Fax. 965909320

NOTÍCIES I ACTES

20/09/2019
VI HISPOME Seminari Internacional. ENSENYAMENT I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Els pròxims dies 26, 27 i 30 de setembre de 2019 se celebrarà el VI HISPOME Seminari Internacional. Ensenyament i memòria democática que té com a objectiu implementar la memòria democràtica en l'educació des d'un acostament a la mateixa de forma interdisciplinària. El professor José Miguel Santacreu participá en el seu comitè científic i també amb la ponència Escola i memòria històrica.

Programa

20/09/2019
Defensa de tesi doctoral

El pròxim 30 de setembre de 2019 es realitzarà la defensa de la tesi doctoral de JUAN BORIS RUIZ NÚÑEZ a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres a les 9 h. TÍTOL: "Los bombardeos aéreos republicanos en territorio sublevado durante la guerra civil española (1936-1939)". DIRECTOR: Dr. D. José Miguel Santacreu Soler.

https://edua.ua.es/va/secretaria/tesi-doctoral/tesi-en-proces-de-tramitacion/juan-boris-ruiz-nunez.html

17/09/2019
Col·loqui: De l'Exil républicain à la Transition démocratique: bilan historiographique

El professor Emilio La Parra participarà en el Col·loqui: "De l'Exil républicain à la Transition démocratique: bilan historiographique" que se celebrarà del 8 al 10 d'octubre de 2019 en Albi i Tolosa de Llenguadoc (França).

Programa 

17/09/2019
Congrés Internacional: El públic i el privat. Gènere, compromís i transgressió entre el segle XIX i el segle XXI

Entre els dies 23 al 25 d'octubre de 2019 se celebrarà el Congrés Internacional El públic i el privat. Gènere, compromís i transgressió entre el segle XIX i el segle XXI en la Seu Ciutat d'Alacant. Organitzat pel projecte de recerca %u201CGènere, compromís i transgressió a Espanya, 1890-2016%u201D, comptarà amb la intervenció de, entre uns altres, les professores Mónica Moreno i Alicia Mira.
El programa complet i el procediment d'inscripció poden consultar-se en la pròpia web del congrés

31/07/2019
Nova directora de la Càtedra Jean Monnet

L'Agència Executiva de Cultura, Educació i Audiovisuals (EACEA) de la Unió Europea ha concedit una Càtedra Jean Monnet a la professora Heidy-Cristina Senante Berendes, del Departament d'Humanitats Contemporànies de la UA.  Les càtedres Jean Monnet són concedides per la Unió Europea, en règim de concurrència competitiva a nivell de totes les universitats de la Unió, per a facilitar el desenvolupament d'activitats acadèmiques relacionades amb la integració europea, l'estudi de la construcció de l'Europa comunitària i el desenvolupament institucional, polític, econòmic i social europeu.

La Càtedra Jean Monnet sobre Història i Institucions de l'Europa Comunitària de la professora Senante pretén aprofundir en la història del procés d'europeïtzació a Espanya i en les actituds davant la integració europea dels diversos actors polítics i socials.
Més informació

09/07/2019
Actes del XIV Congrés de l'Associació d'Història Contemporània. Del segle XIX al XXI

S'han publicat les actes del XIV Congrés de l'Associació d'Història Contemporània. Del segle XIX al XXI, celebrat en la Universitat d'Alacant el setembre passat. Les actes han sigut editades pels professors Mónica Moreno Seco, Rafael Fernández Sirvent i Rosa Ana Gutiérrez Lloret.

Actes

27/06/2019
Publicat el número 18 de la Revista Pasado y Memoria
S'ha publicat l'últim nombre de Pasado y Memoria. Revista de Historia Contemporánea. Entre altres estudis, compta amb un dossier monogràfic coordinat pel Dr. Eduardo Figueres i la Dra. Alicia Mira titulat Els desafiaments de la democratització en la Península Ibèrica: monarquia i república davant el desenvolupament de la societat de masses. La revista Pasado y Memoria està editada pel Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant.

17/06/2019
Identitats masculines i femenines en l'esquerra radical espanyola dels anys setanta.

El pròxim 27 de juny la professora Mónica Moreno Seco participarà en el Seminari Internacional Percursos croats dónes esquerdas radicais ibèriques entre a ditadura i a democràcia organitzat per l'Institut d'Història Contemporània de la Universidade Nova de Lisboa entre els dies 27 i 28 de juny de 2019. La seua ponència té per títol Identitats masculines i femenines en l'esquerra radical espanyola dels anys setanta.

Programa

04/06/2019
Un equip de recerca de la UA lidera una plataforma intel·ligent sobre els paisatges de la Guerra de la Independència Espanyola

Un equip de recerca liderat pel professor del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant, Rafael Zurita, ha obtingut una ajuda de la Fundació BBVA 2018 per a desenvolupar una plataforma intel·ligent sobre els paisatges de la Guerra de la Independència. La plataforma va competir en la categoria d'Humanitats Digitals de les ajudes de la Fundació BBVA, en la qual competien un total de 123. De tots ells, només cinc, entre ells el de la Universitat d'Alacant, van aconseguir les ajudes.

16/05/2019
Segell de qualitat de la FECYT per a Pasado y Memoria
Pasado y Memoria. Revista de Historia Contemporánea ha obtingut el segell de qualitat de la FECYT, la màxima distinció que atorga un organisme oficial espanyol a les revistes científiques"

Departament d'Humanitats Contemporànies


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3431

Fax: (+34) 96 590 9320

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464